محققان عقیده دارند که هندوانه حاوی اسیدآمینهای به نام سیترولین و موادی به نام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند به نام مانیتول است.
تحقیقات جدید نشان داد که هندوانه در سلامت معده و کلیه نقش مهمی دارد.
این میوه عطش را کم کرده و پوست را مرطوب نگه می دارد، از نظر کالری میوه مناسبی در رژیم های غذایی کاهش وزن به شمار می آید و مکمل خوبی برای معده است.
این گیاه عناصر زیادی دارد و باعث می شود انسان با استفاده از آن و طی روز به ویژه در تابستان از آب و ویتامین های مختلف بهره مند شود.
92 درصد هندوانه آب است و باقی آن مواد زلال و روغنی است.
میزان قند هندوانه 8 درصد و سرشار از ویتامین های A و C است، حتی هندوانه برای معالجه بیماری های کلیه، نقرس و بواسیر نیز موثر است.
تخم هندوانه نیز حاوی 30درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام است.
هندوانه از دیدگاه طب قدیم سرد و تر است.
مغز تخم هندوانه انگلهای روده و معده را از بین میبرد و در نسخ قدیمی به خواص پوست سفید داخل آن اشاره شده است که برای زخم گلو و دهان بسیار کارآمد است.
در روزگار قدیم از آن به عنوان تب بر نیز استفاده میکرده اند.